Őszibarack szelet. recept
Az Őszibarack szelet. hozzávalói:5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál
kakaó, 1 evőkanál fahéj,
2 csomag vanília ízű pudingpor, 4 dl tej, 20 dkg cukor,20 dkg margarin 25 dkg túró,1 citrom reszelt héja,30 dkg kis kockára vágott őszibarack.
Csoki.
Az Őszibarack szelet. elkészítési módja:
A tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert 25 dkg lisztet és a kakaóport. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán összekeverjük. Megsütjük. Krém: 2 csomag vanília ízű pudingport, 4 dl tejjel, 20 dkg cukorral sűrűre főzzük és hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét, hagyjuk kihűlni. 20 dkg margarint 25 dkg áttört túrót kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt krémhez és 30 dkg kis kockára vágott őszibarackot. A piskótát magasságától függően 2 vagy 3 részbe vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Tetejére, egy kis krémet kenünk barack darabok nélkül, majd csokit reszelünk rá.
Az összevágott barackot, papírtörlön le kell csepegtetni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: remahe, 2008. nov. 1. 18:04
Az Őszibarack szelet. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.