Vajban sült fűszeres sertéscomb recept
A Vajban sült fűszeres sertéscomb hozzávalói:1 kg sertéscomb
1 hagyma
7 gerezd fokhagyma
1 dl sör
fél citrom leve
csipetnyi oregánó
fél teáskanál rozmaring
negyed teáskanál kurkuma
2 evőkanál vaj
só, bors
A Vajban sült fűszeres sertéscomb elkészítési módja:
A húst vastagabb szeletekre vágjuk. A fűszereket összekeverjük és átkenjük vele, majd letakarjuk és legalább egy órán át hűtőben pihentetjük. A zúzott fokhagymát összekeverjük a sörrel és a citromlével. A vaj felét a tepsibe tesszük, a húsokat ráhalmozzuk és a maradék vajat a húsokon elosztjuk. Ráöntjük a sörös keveréket és lefedjük alufóliával, 180 fokos sütőben 40 percen át sütjük. Majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és további 40 percen át sütjük. Ha szükséges egy kevés vizet önthetünk alá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. márc. 6. 15:18
A vajban sült fűszeres sertéscomb elkészítési módja és hozzávalói.