Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb recept
A Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb hozzávalói:A páchoz:
30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd)
kb 1 szár friss rozmaring
40 g olíva olaj
kb 2 nagy csipet kakukkfű
ízlés szerint őrölt fekete bors
kb 3 csipet só
20 g mustár
A sütéshez:
600 g báránycomb ( szelet)
20 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
A Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb elkészítési módja:
1. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 2. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban. 3. A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk. 4. Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 5. A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. 6. A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit. 7. Légkeverés nélkül, előmelegített 200 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük. 8. Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 6. 07:31
A húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb elkészítési módja és hozzávalói.