Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb recept

Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb recept

A Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb hozzávalói:
A páchoz:
30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd)
kb 1 szár friss rozmaring
40 g olíva olaj
kb 2 nagy csipet kakukkfű
ízlés szerint őrölt fekete bors
kb 3 csipet só
20 g mustár

A sütéshez:
600 g báránycomb ( szelet)
20 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma


A Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb elkészítési módja:
1. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 2. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban. 3. A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk. 4. Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 5. A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. 6. A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit. 7. Légkeverés nélkül, előmelegített 200 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük. 8. Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook