Spaghetti alla’arrabiata recept
A Spaghetti alla’arrabiata hozzávalói:500 g spagetti
7-8 paradicsom
5 gerezd fokhagyma
2 friss csili
olívaolaj
só
nagy csokor petrezselyem
reszelt parmezán
A Spaghetti alla’arrabiata elkészítési módja:
A mártáshoz húzzuk le a paradicsomok héját. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az aljukon egy X alakú metszést készítünk, majd forró vízbe mártjuk őket kb. 3 másodpercre. Amint kivesszük a forró vízből, a paradicsom héja elkezd felpöndörödni. A meghámozott paradicsomokat kockázzuk fel. A fokhagymát és csilit vágjuk fel apróra, és kevés olajon futtassuk meg. Ezután mehet rá a paradicsom és a só, majd addig kell főzni, amíg kicsit besűrűsödik. A kifőtt tésztát forgassuk bele a mártásba, majd a tányéron szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és már lehet is enni. A reszelt parmezán, ahogyan az olasz vendéglőkben, kis tálkában kerüljön az asztalra, így mindenki kedve szerint adagolhatja.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 18. 08:21
A spaghetti alla’arrabiata elkészítési módja és hozzávalói.