Olivás-füstölt sajtos spagetti recept
Az Olivás-füstölt sajtos spagetti hozzávalói:50 dkg darált hús
spagetti tészta
4-5 kisebb paradicsom
olajbogyó+kapribogyó
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
só,bors,petrezselyem,oregánó
olivaolaj
reszelt füstölt sajt
Az Olivás-füstölt sajtos spagetti elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát olivaolajon megfonnyasztom,majd rá a hús,fokhagyma,s összesütöm. Közben a paradicsomokat pár mp-re forrásban lévő vízbe dobom,és amikor kiveszem,megszúrva egy késsel,könnyen le tudom hámozni a héját. A meghámozott paradicsomokat felkockázom,s a húshoz adom.Addig főzöm amíg pürészerűvé nem válnak a kis kockák. Jöhetnek a fűszerek,felszeletelt oliva és kapribogyó,s végül belekeverjük a reszelt sajtot és kész!
Én nem tettem bele a sajtot,hanem mindenki megszórta a saját adagját vele,és a fűszerek mellé raktam bele kevés Bolognai fix port is,mert volt itthon.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. júl. 21. 15:47
Az olivás-füstölt sajtos spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.