Stefánia vagdalt gazdagon recept
A Stefánia vagdalt gazdagon hozzávalói:50 dkg darált sertés hús
7 dkg bacon
1 szikkadt zsemle
3 tojás
20 dkg borsó
1 csokor petrezselyem
só,bors
pirospaprika
A Stefánia vagdalt gazdagon elkészítési módja:
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. 2 tojást keményre főzünk. A petrezselymet apróra vágjuk,a hagymát felkockázzuk. A húst összegyúrjuk a hagymával,petrezselyemmel,1 nyers tojással,kinyomkodott zsemlével,sóval,borssal,pirospaprikával,majd belekeverjük a borsót(lehet fagyos is). A masszát téglalap alakúra formázzuk.A tojásokat a közepére helyezzük.Ráhajtjuk a széleket,majd a húsmasszát vizes kézzel ovális cipóvá formázzuk.Egy jénai tálba helyezzük,s tetejét beborítjuk a szalonnaszeletekkel.Melléöntünk 2 evk. vizet,s betoljuk a sütőbe. 200 fokon kb.1 óra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. júl. 6. 23:00
A stefánia vagdalt gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.