Zsemle-fasírt recept
A Zsemle-fasírt hozzávalói:5-6 szikkadt zsemle vagy kifli, esetleg 5-6 szelet kenyér
2-3 tojás
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
zsír vagy olaj
só, bors, pirospaprika
nagy csokor petrezselyemzöld
A Zsemle-fasírt elkészítési módja:
Gyakorlatilag ez a töltött csirke tölteléke csirke nélkül:) A zsemléket beáztatom vízbe, kinyomkodom, A zsiradékban megpárolom a finomra vágott hagymát, belekeverem a szintén finomra aprított petrezselymet, ezt zsírjával együtt összegyúrom a kinyomkodott zsemlével, a tojásokkal, és a további fűszerekkel. A massza viszonylag lágy maradhat, sülés közben összeáll, de ha túl keményre készítjük a nyers masszát, akkor készen nagyon száraz lesz. Sütőpapírral bélelt tepsire kézzel rudakat egyengetek a masszából, zsemlemorzsával vékonyan meghintem, forró sütőben addig sütöm, amíg kéreg nem képződik rajta, de nagyon kiszárítani nem kell.
Gazdagítható a massza reszelt sajttal, apróra vágott kemény tojással, párolt gombával, nem vegetáriánusoknál 1-2 pirított csirkemájjal, szalonnával, stb.
Süthető bő olajban is, ekkor evőkanállal szaggatjuk a galuskákat az olajba.
Legegyszerűbb formájában elég olcsó, finom feltét, vagy pl. kaszinótojás mellé is nagyon finom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Corra, 2009. dec. 10. 20:55
A zsemle-fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.