Vörösre főtt csülök tojással recept
A Vörösre főtt csülök tojással hozzávalói:2,5 dl olaj,
1,5 kg-os csülök vagy bőrös sertéscomb,
5 evőkanál víz,
1,5 dl szójaszósz,
2 teáskanál cukor,
4 evőkanál fehér bor,
4-6 kemény tojás, héjától megtisztítva
A Vörösre főtt csülök tojással elkészítési módja:
Forrósítsuk meg az olajat egy vokban, és 4-5 percig pirítsuk benne állandóan forgatva a csülköt (vagy a combot), amíg halványbarna nem lesz. Csöpögtessük le alaposan. Tegyük a csülköt egy tűzálló cserépedénybe, a víz, a cukor, a fehér bor és 6 evőkanál szójaszósz keverékébe. Forgassuk bele minden oldalról, forraljuk fel, majd kis lángon, fedő alatt pároljuk 2 órát, időnként átforgatva, és ha szükséges, egy kevés forró vízzel felöntve a levét. Akkor puha, ha evőpálcával bele lehet szúrni a közepéig. Ekkor vegyük ki, a levéhez pedig adjuk hozzá a kemény tojásokat és a maradék szójaszószt. Forraljuk fel, és pároljuk benne a tojásokat 2-3 percig forgatva, amíg megbarnulnak. Előmelegített mély tálba tegyük a csülköt, és rakjuk körbe a szójás tojásokkal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 16. 08:12
A vörösre főtt csülök tojással elkészítési módja és hozzávalói.