Rókagomba-krémleves recept
A Rókagomba-krémleves hozzávalói:40 dkg rókagomba
2 kis fej vöröshagyma
2 kicsi burgonya
2 evőkanál sütőmargarin
6 dl zöldségleves (kockából)
2 dl tejszín
2 evőkanál szójaszósz
őrölt fehérbors
bazsalikomlevél a díszítéshez
A Rókagomba-krémleves elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk benne a gombát. Kivesszük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük a zöldséglevessel. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. A levest lehúzzuk a tűzről, beletesszük a gomba kétharmadát, merülőmixerrel összetörjük, majd a tejszínnel, őrölt fehérborssal, a szójaszósszal ízesítjük, és felforraljuk (csak kóstolás után sózzuk, mert a szójaszósz is sós!). Belekeverjük a maradék gombát, és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 13. 08:01
A rókagomba-krémleves elkészítési módja és hozzávalói.