Erdélyi fokhagymás leves recept
Az Erdélyi fokhagymás leves hozzávalói:40 dkg sertéscomb
2 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só, ecet, cukor, citromhéj
Az Erdélyi fokhagymás leves elkészítési módja:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajon hirtelen átsütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, amikor sóval, ecettel, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha a hús megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, s még egyszer felforraljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. márc. 12. 23:13
Az erdélyi fokhagymás leves elkészítési módja és hozzávalói.