Jérce zöldbors-mártásban recept
A Jérce zöldbors-mártásban hozzávalói:» 1 1,4 kg-os jérce
» 5 dl húsleves
» 3 ek. vaj
» 1 ek. liszt
» 2 ek. mustár
» 1 dl tejföl
» 2 ek. zöldbors
» só, bors
» 2 cl konyak
A Jérce zöldbors-mártásban elkészítési módja:
A madarat négybe vágjuk, leszedjük a bőrét, a húst pedig 20 percig a forró levesben főzzük. Kiszedjük, és a leveshez adjuk a vaj és a liszt keverékét. 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a zöldborsot. sózzuk, borsozzuk, beletesszük a húst, majd közepes fokozaton 10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a konyakot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. okt. 3. 14:29
A jérce zöldbors-mártásban elkészítési módja és hozzávalói.