Édes-savanyú sertés ananásszal recept
Az Édes-savanyú sertés ananásszal hozzávalói:50 dkg sertéscomb,
1 kiskanál só,
őrölt bors,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor újhagyma,
20 dkg sárgarépa,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál borecet,
6 evőkanál szójaszósz,
1 nagyobb doboz ananászkonzerv (50 dkg),
2 evőkanál olaj
Az Édes-savanyú sertés ananásszal elkészítési módja:
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, majd a fölforrósított olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, a szójaszószt meg az ananászkonzerv levét és puhára pároljuk. Az újhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és fölkarikázzuk, majd a már puha húshoz adjuk. Együtt pirítjuk 6-8 percig, majd beletesszük az ananászkockákat, sóval, cukorral, őrölt borssal és borecettel fűszerezzük, majd átforralva máris tálaljuk.
Rizs illik hozzá
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. okt. 2. 12:35
Az Édes-savanyú sertés ananásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.