Zöldséges őzragu recept
A Zöldséges őzragu hozzávalói:60 dkg (olajos pácban érlelt) őzcomb
2 fej édes hagyma
6 dkg szalonna
10 szem mandula
10 dkg erdei gomba (vegyesen)
3 dl vörösbor
1 evőkanál csipkebogyólekvár
fél-fél kiskanál őrölt boróka, őrölt mustármag
kakukkfű
őrölt bors
só
Olajos fűszerpác
6 dl olaj
4 babérlevél
3 kakukkfűág
1 fej vöröshagyma
20 szem mustármag
10 szem borókabogyó
A Zöldséges őzragu elkészítési módja:
Az őzhúst előzőleg két napra tegyük olajos pácba érni. Pirítsuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, majd rakjuk bele a szintén felkockázott őzcombot is. Fűszerezzük meg, majd amikor zsírjára pirult, keverjük hozzá a lekvárt, és a vörösborral szakaszosan pároljuk puhára. A szalonnát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kicsit, a mandulát és a gombákat is, majd forgassuk hozzá a raguhoz. Krumplilángossal a legfinomabb.
Olajos fűszerpác
Meleg, de nem forró olajban 10-15 percig fonnyasszuk a fűszereket, majd hidegen használjuk pácolásra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. jan. 21. 14:50
A zöldséges őzragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.