Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges őzragu recept

Zöldséges őzragu recept

A Zöldséges őzragu hozzávalói:
60 dkg (olajos pácban érlelt) őzcomb
2 fej édes hagyma
6 dkg szalonna
10 szem mandula
10 dkg erdei gomba (vegyesen)
3 dl vörösbor
1 evőkanál csipkebogyólekvár
fél-fél kiskanál őrölt boróka, őrölt mustármag
kakukkfű
őrölt bors


Olajos fűszerpác
6 dl olaj
4 babérlevél
3 kakukkfűág
1 fej vöröshagyma
20 szem mustármag
10 szem borókabogyó


A Zöldséges őzragu elkészítési módja:
Az őzhúst előzőleg két napra tegyük olajos pácba érni. Pirítsuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, majd rakjuk bele a szintén felkockázott őzcombot is. Fűszerezzük meg, majd amikor zsírjára pirult, keverjük hozzá a lekvárt, és a vörösborral szakaszosan pároljuk puhára. A szalonnát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kicsit, a mandulát és a gombákat is, majd forgassuk hozzá a raguhoz. Krumplilángossal a legfinomabb.

Olajos fűszerpác
Meleg, de nem forró olajban 10-15 percig fonnyasszuk a fűszereket, majd hidegen használjuk pácolásra.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséges őzragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook