Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes és almás pite recept

Meggyes és almás pite recept

A Meggyes és almás pite hozzávalói:
40-45 dkg liszt,
1/2 sütőpor,
2 tojás sárgája,
2 ek. cukor, pici só,
25 dkg Ráma,
1 pohár tejföl.
Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.


A Meggyes és almás pite elkészítési módja:
Töltelék: 1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, 1 vaníliás cukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva teszem a zsemlemorzsával megszórt tésztára. A meggyes tölteléknél 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy vaníliás pudingot megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízesítem cukorral, összekeverem a meggyel és ezt a tölteléket kenem a szintén morzsával meghintett tésztára. Mindkét pite tetejét lekenem egy tojás fehérjével, majd villával hullámokat húzok bele." Közepes, 40x26 cm-es tepsiben sütöttem, 2 nagy üveg lecsepegtetett meggyet használtam fel hozzá, és a tetejét cukormázzal vontam be. A tésztába a megadotton felül még 2 kanál cukrot, és fél citrom reszelt héját is belegyúrtam.

A puding egy kicsit meglágyul a sütésnél de ha kihűl akkor megdermed.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes és almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook