Meggyes és almás pite recept
A Meggyes és almás pite hozzávalói:40-45 dkg liszt,
1/2 sütőpor,
2 tojás sárgája,
2 ek. cukor, pici só,
25 dkg Ráma,
1 pohár tejföl.
Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.
A Meggyes és almás pite elkészítési módja:
Töltelék: 1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, 1 vaníliás cukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva teszem a zsemlemorzsával megszórt tésztára. A meggyes tölteléknél 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy vaníliás pudingot megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízesítem cukorral, összekeverem a meggyel és ezt a tölteléket kenem a szintén morzsával meghintett tésztára. Mindkét pite tetejét lekenem egy tojás fehérjével, majd villával hullámokat húzok bele." Közepes, 40x26 cm-es tepsiben sütöttem, 2 nagy üveg lecsepegtetett meggyet használtam fel hozzá, és a tetejét cukormázzal vontam be. A tésztába a megadotton felül még 2 kanál cukrot, és fél citrom reszelt héját is belegyúrtam.
A puding egy kicsit meglágyul a sütésnél de ha kihűl akkor megdermed.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2010. júl. 4. 18:17
A meggyes és almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.