Sonkás rakott zöldbab recept
40 perc
A Sonkás rakott zöldbab hozzávalói:
80 dkg zöldbab
6 db tojás
15 dkg sonka
1 pohár tejföl
reszelt sajt
só és vaj
A Sonkás rakott zöldbab elkészítési módja:
Szép, széles vajbabot (de más zöldbab is jó) megtisztítunk, 2 centiméteres darabokra vágjuk és forrásban levő sós vízbe dobjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük végül pedig lecsepegtetjük. Négy tojást keményre főzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk, ezt követően szeletekre vagdaljuk a sonkát. Vajjal kikent tűzálló tálba lerakjuk rétegenként a bab egyharmad részét, arra a kemény tojást, ezt megsózzuk, ismét babot teszünk, majd sonkát és beborítjuk babbal. A tejfölt elhabarjuk két tojással, megsózzuk, ráöntjük a babra, behintjük reszelt sajttal és 15 percre forró sütőbe tesszük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. jún. 29. 10:50
A sonkás rakott zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.