Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával recept

Lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával recept

A Lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával hozzávalói:
4 szelet lepényhal filé
5 db nagyobb burgonya
4 szál újhagyma
1 ek. liszt
só, bors
1 ek. almaecet
1 tk. cukor
10 dkg füstölt szalonna
2 ek. olívaolaj


A Lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával elkészítési módja:
A burgonyát megmosom és héjában megfőzöm. Még melegen lehúzom a héját, és amikor kihűlt, karikára vágom (ha túl nagyok, akkor félkarikára). Közben elkészítem a salátaöntetet. 2-3 dl vizet elkeverek a cukorral, almaecettel, sóval és egy kis borssal. Az újhagymát megtisztítom, és a zöldjével együtt karikára vágom. A negyedét félreteszem, a többit pedig a burgonyával együtt az öntethez keverem, és hűtőbe teszem. A szalonnát apró darabokra vágom, és egy kisebb serpenyőben megpirítom a maradék újhagymával. A lepényhalat sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, és az olívaolajon mindkét oldalukat megsütöm, majd meglocsolom frissen facsart citromlével. Tálaláskor 2 szelet lepényhalat teszek egy tányérra, ráhalmozok a szalonnás hagymából, és a krumplisalátából is teszek mellé.


Kategória: Halas ételek receptjei


A lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook