Bundáskenyér gombatöltelékkel recept
A Bundáskenyér gombatöltelékkel hozzávalói:Hozzávalók (4 személyre):
8 vékony szelet kenyér vagy 4 zsemle félbe vágva 25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
3 tojás
2 evőkanál tejföl
olaj
őrölt pirospaprika
só
őrölt bors
egy kiskanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
A Bundáskenyér gombatöltelékkel elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 percig főzzük. Az így kapott gombás keveréket 2-2 szelet kenyér közé kenjük, a kenyérszeleteket jól összenyomkodjuk, majd villával felvert enyhén sós tojásba forgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben vagy olajban megsütjük. (Ha olajban sütöd, a kenyérszeleteket érdemes sütés előtt fogpiszkálóval összetűzni.)
A fölvert tojásba érdemes 5 dkg reszelt sajtot és/vagy 1-2 reszelt fokhagymagerezdet keverni.
A töltött kenyereket tojásba forgatás helyett készíthetjük liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban is.
Gomba helyett más tölteléket is használhatsz. Például sajtot, sonkát, maradék pörköltet apróra vágva...
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. febr. 11. 16:40
A bundáskenyér gombatöltelékkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.