Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Laskagombás tarja recept

Laskagombás tarja recept

Elkészítési idő 75 perc

A Laskagombás tarja hozzávalói:
6 szelet sertéstarja
50 dkg laskagomba
3 közepes fej vöröshagyma
kevés étolaj
ételízesítő

őrölt bors
granulált fokhagyma
majoranna ízlés szerint
olaj


Laskagombás tarja

A Laskagombás tarja elkészítési módja:
A megmosott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk granulált fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A gombát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, amikor jól megmelegedett, beletesszük a hagymát, átforgatjuk, megszórjuk 1 mokkáskanál ételízesítővel, ugyanennyi őrölt borssal és 2 nagy csipet majorannát rámorzsolunk, ismét átforgatjuk, és kis idő múlva hozzáadjuk a szeletelt gombát. 2-3 percig sütjük, majd félretesszük a ragut. (Szükség esetén még sózzuk.) A hússzeleteket megfelelő méretű tepsibe helyezzük, aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, alufóliával jól lezárjuk, és a sütőbe helyezzük. Amikor a hús már majdnem puha, az alufóliát eltávolítjuk, és a hagymás gombát a szeletek tetejére halmozzuk, a levét is rácsepegtetjük, és készre sütjük.

Természetesen a laskagombát helyettesíthetjük csiperkével is, de az ízvilága nem lesz ugyanaz.

Köretként burgonyapürét ajánlok hozzá, de kockára vágott sült burgonyával is nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A laskagombás tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook