Laskagombás tarja recept
75 perc
A Laskagombás tarja hozzávalói:
6 szelet sertéstarja
50 dkg laskagomba
3 közepes fej vöröshagyma
kevés étolaj
ételízesítő
só
őrölt bors
granulált fokhagyma
majoranna ízlés szerint
olaj
A Laskagombás tarja elkészítési módja:
A megmosott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk granulált fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A gombát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, amikor jól megmelegedett, beletesszük a hagymát, átforgatjuk, megszórjuk 1 mokkáskanál ételízesítővel, ugyanennyi őrölt borssal és 2 nagy csipet majorannát rámorzsolunk, ismét átforgatjuk, és kis idő múlva hozzáadjuk a szeletelt gombát. 2-3 percig sütjük, majd félretesszük a ragut. (Szükség esetén még sózzuk.) A hússzeleteket megfelelő méretű tepsibe helyezzük, aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, alufóliával jól lezárjuk, és a sütőbe helyezzük. Amikor a hús már majdnem puha, az alufóliát eltávolítjuk, és a hagymás gombát a szeletek tetejére halmozzuk, a levét is rácsepegtetjük, és készre sütjük.
Természetesen a laskagombát helyettesíthetjük csiperkével is, de az ízvilága nem lesz ugyanaz.
Köretként burgonyapürét ajánlok hozzá, de kockára vágott sült burgonyával is nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 22. 18:55
A laskagombás tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.