Whiskey-krémes torta recept
A Whiskey-krémes torta hozzávalói:6 vagy 8 tojásos piskóta tortaformában megsütve
2 dl whiskey
30 dkg cukor
20 dkg vaj vagy Rama margarin
20 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
A Whiskey-krémes torta elkészítési módja:
A piskótát két vagy három lapra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben a whiskey-t is hozzáadjuk. Végül pedig a mazsolát is elkeverjük benne. Kétharmadát a tortalapok közé kenjük, a maradék egyharmadot pedig a torta bevonására használjuk. Lehet díszíteni csokival, tortadarával, tejszínhabbal, marcipánnal, bármivel. Legalább 2-3 órát ajánlatos pihentetni a hűtőben, esetleg egy teljes éjszakán át, hogy a tészta magába ihassa a páratlan nedüt, és a mazsola is megszívhassa magát.
A whiskey lehetőleg valami finom márka legyen,javaslom a Grant*s-et, esetleg a Jonny Walker-t.Aki inkább az amerikai márkákat kedveli, azt is tehet bele, de a legfinomabb ír whiskey-vel,mert azoknak lágyabb az ízük.
Készíthető aromával is,de úgy nem olyan finom.Lehet kevesebb alkoholt is hozzáadni, ha valaki nem nagyon szereti a whiskey-t.
Nagyon finom,érdemes kipróbálni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 21. 18:10
A whiskey-krémes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.