Zabpelyhes felfújt recept
60 perc
A Zabpelyhes felfújt hozzávalói:
3 savanykás alma
7,5 dkg margarin
3 tojás
10 dkg cukor
1 dl tej
12,5 g zabpehely
2 dkg étkezési keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
A Zabpelyhes felfújt elkészítési módja:
Két almát meghámozunk, negyedeljük, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A margarint egy tálba tesszük, a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, a zabpelyhet, a keményítőt és a sütőport hozzáadjuk. Mindezt mixerrel jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almadarabokkal a tésztához keverjük. A masszát egy kizsírozott tepsibe öntjük (kb. 30x20 cm, 10 cm magas). A maradék 1 almát is meghámozzuk, kimagozzuk, és karikákra vágjuk. Az almakarikákat a felfújt tetején elosztjuk. Előmelegített sütőben 200-225 fokon, kb. 45 perc alatt megsütjük.
Melegen is,hidegen is vaníliaöntettel tálaljuk.
Isteni finom vegetáriánus desszert!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 20. 18:04
A zabpelyhes felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.