Tarhonyás rakottas recept

A Tarhonyás rakottas hozzávalói:
4 személyre:
50 dkg tarhonya
2 evőkanál olaj
4 tojás
1 evőkanál liszt
2dl tejföl
késhegynyi pirospaprika
só
/ha van otthon kevés kolbász vagy sonka,azt is beletesszük/

A Tarhonyás rakottas elkészítési módja:
A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk,felöntjük 8dl vízzel,ételízesítőt vagy sót adunk hozzá,és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük,megtisztítjuk,karikákra vágjuk,kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és a késhegynyi pirospaprikát,föleresztjük kevés vízzel,majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt,sózzuk és borsozzuk,és jól felforraljuk. Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát és a mártásos tojást,majd forró sütőben átsütjük.
Tálaláskor savanyúságot ajánlok mellé.
A kolbász vagy sonka nem kötelező,de sokkal finomabb,ha van benne.A tojás mennyisége és a tejfölé is növelhető egy kicsit/többel jobb lesz/.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 17. 16:01
A tarhonyás rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.