Színes gyümölcssaláta recept
15 perc
195 kcal
1 ananász
4 mandarin
10 dkg kék szőlő
3 kivi
1 rózsaszín grapefruit
1 evőkanál barna cukor
2 cl narancslikőr
A Színes gyümölcssaláta elkészítési módja:
Az ananász tetejét levágjuk,a belsejét kivájjuk és felkockázzuk.A mandarinokat meghámozzuk,szeletekre bontjuk,és a gerezdeket elfelezzük.A szőlőt megmossuk,leszemezzük,a szemeket félbevágjuk,kimagozzuk.A kivit megpucoljuk és kockákra vágjuk.A grapefruitot meghámozzuk,a húsát kivágjuk,feldaraboljuk,és a közben keletkező levet felfogjuk. Az összes gyümölcsöt,a likőrt és a cukrot összekeverjük,és kb. 10 percig hagyjuk őket összeérni. Az elkészült salátát a kivájt ananászba visszatöltve szervírozzuk.
Egészséges,sok vitamint tartalmazó finomság.
Mindenkinek ajánlom,főleg azoknak,akik sokféle gyümölcsöt szeretnek.
Elkészítése rendkívül gyors és egyszerű.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2009. márc. 13. 19:48
A színes gyümölcssaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.