Milánói aprósütemények recept
60 perc
A Milánói aprósütemények hozzávalói:
Kb. 30 darab süteményhez:
250g lágy vaj,vagy margarin
150g cukor
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 tojás,1 tojássárgája
1/2kg liszt
30 szem mandula
kevés só
A Milánói aprósütemények elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot,a reszelt citromhéjat és a két tojást,valamint egy kevés lisztet. A többi lisztet robotgéppel keverjük bele,vagy ennek híján a tésztát tegyük a lisztre,és kézzel gyúrjuk össze.Hűvös helyen hagyjuk állni. Belisztezett deszkán a tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk,és a kívánt alakra szaggatjuk.A tetejére egy szem mandulát teszünk. A tojássárgát keverjük el 2 evőkanál vízzel és egy kevés sóval,és a sütemények tetejét kenjük be vele.Fektessük a süteményeket egy tepsire,és az előmelegített sütő középső rácsára toljuk.Addig süssük/200 C-fokon/,amíg a tészta szélei világosbarnák lesznek. Még melegen szedjük le a tepsiről és egy rácson hagyjuk kihűlni/kb. 20 percig/.
Vajjal,és margarinnal is készíthetjük.
A vajas sütemény 4 hétig marad friss,a margarinnal készített kétszer annyi ideig,mert a margarin lassabban avasodik,mint a vaj.
Sütőmargarint vásároljunk,amelyet kimondottan erre a célra ajánl a gyártó,és ezt a csomagoláson feltünteti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2009. márc. 8. 01:08
A milánói aprósütemények elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.