Almatorta zamatos öntettel recept
Az Almatorta zamatos öntettel hozzávalói:17,5 dkg margarin
15 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
9 dkg kristálycukor
1/2 kk. só
A töltelékhez:
3-4 db alma,
5 dkg durvára vagdalt dióbél
Öntethez:
2 dl tejszín1 ek. méz
1/2 kk őrölt gyömbér
és ha van, 1-2 ek. összevagdalt friss citromfű
Az Almatorta zamatos öntettel elkészítési módja:
Első lépésként előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. A margarint megolvasztjuk, és jól összedolgozzuk a tálba rakott liszttel, cukorral sütőporral, sóval. Veszünk egy 24 cm átmérőjű sütőtálat, és belenyomkodjuk úgy a masszát, hogy pereme is legyen. Nem kell a formát előtte kivajazni, mert elég zsíros lesz a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon le. Megtisztítjuk az almákat és szeletekre vágjuk, majd szépen körkörösen a tésztára pakoljuk. A tetejét megszórjuk a dióval. Sütőbe téve 20-25 percig sütjük. Közben az öntet hozzávalóit jól kikeverjük, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeérjen. Isteni lesz vele nyakonöntve az almatorta.
A tésztát alma helyett kirakhatjuk körtével vagy szilvával is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. márc. 7. 19:54
Az almatorta zamatos öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.