Puncsos szelet recept
A Puncsos szelet hozzávalói:6 tojás
21 dkg cukor
4 cs. puncs pudingpor
Krémhez: 2 cs. puncs pudingpor
2 ek. liszt
4 dl víz
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
A Puncsos szelet elkészítési módja:
A hat tojásfehérjét gőz fölött a cukorral keményre verjük, majd beletesszük a tojások sárgáját is. Ha kemény, jöhet bele a 4 csomag pudingpor. A masszát zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. A krémhez a pudingport simára keverjük a vízzel és a liszttel, majd sűrűre főzzük. HA eléggé besűrűsödött, kavargatjuk, míg langyosra nem hül. Ekkor belekeverjük a porcukrot és végül a margarint. A megsült és kihült tésztát ízlés szerint két-három lapra vágjuk, és a krémmel megtöltjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. márc. 2. 18:51
A puncsos szelet elkészítési módja és hozzávalói.