Mustáros-fokhagymás sült pisztráng recept
A Mustáros-fokhagymás sült pisztráng hozzávalói:60 dkg pisztráng (2 db)
3 ek mustár
4 gerezd fokhagyma
1 bögre finomliszt (én paprikás lisztet használtam)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 dl napraforgó olaj
A Mustáros-fokhagymás sült pisztráng elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott halakat sűrűn, kb fél cm mélyen beirdaljuk, majd besózzuk. A mustárt elkeverjük a zúzott fokhagymával, és belemasszírozzuk a pisztrángokba úgy, hogy a vágásokba is jusson belőle. 1-2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Ez idő elteltével beborsozzuk, megforgatjuk a paprikás lisztben, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasábburgonyával és tartármártással kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 22. 14:08
A mustáros-fokhagymás sült pisztráng elkészítési módja és hozzávalói.