Mustáros tarja hagymás krumplival recept
A Mustáros tarja hagymás krumplival hozzávalói:A húshoz
60 dkg sertéstarja (csont nélküli)
6 ek mustár
fekete bors ízlés szerint (durvára darált)
só ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
A hagymás krumplihoz
1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
A Mustáros tarja hagymás krumplival elkészítési módja:
A tarját közepesen vastag 1, 5 cm-es szeletekre vágjuk. Széleit bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben. Sózzuk, borsozzuk, mustárral mindkét oldalát bekenjük és félretesszük. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük. A hús mindkét felét a felhevített zsiradékon kb 8-8 percig sütjük, kivesszük. A megmaradt zsiradékhoz adjunk 1 ek olajat, majd tegyük rá a felszeletelt vöröshagymát és az aprított petrezselymet, majd adjuk hozzá a krumplit, kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma világosbarnára sül. Ha szükséges utánasózunk. A húst tálra szedjük, majd a hagymás-petrezselymes krumplival tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 21. 14:07
A mustáros tarja hagymás krumplival elkészítési módja és hozzávalói.