Banános-diós muffin recept





50 dkg zabkorpa
2 dl víz
2 nagyon érett banán
1 ek sütőpor (nagy)
2 ek olaj
1/2 bögre durvára vágott dió (mandula)
természetesen ízlés szerint méz, cukor ízesítő
A Banános-diós muffin elkészítési módja:
A banánt villával v. turmixgéppel pürésítjük. Összekeverjük a száraz dolgokat (zabkorpa, sütőpor, dió) Hozzáöntjük a vizet, olajat és végül hozzákeverjük a banánt. Normál muffin tészta szilárdságú kell legyen (ha nem vízzel-zabkorpával javítunk rajta) Kivajazott-lisztezett muffin formába - vagy "klapszli"-val bélelt muffinformába öntjük. Előmelegített sütőben: légkeveréssel 210°C fokon 20-25 perc sütjük.
Férjeknek csak megkostolás után javasolt bevallani, h. nem liszt van benne!
UI: tényleg nem kell bele tojás :)
Kb. 12-18 db lesz belőle
Az energia tartalom: 1 db-ra vonatkozik!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: sonja, 2006. máj. 8. 13:14
A banános-diós muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.