Disznótoros recept
A Disznótoros hozzávalói:2 szál véres
2 szál májas hurka
2 szál nyers kolbász
1 szál lángolt kolbász
zsír,
fokhagyma,
só
A Disznótoros elkészítési módja:
A hurkát, kolbászt megmosom, a hurkákat fél órára langyos vízbe áztatom. Közben sóban megtörök 2-3 gerezd fokhagymát, és belekeverem 1 dl vízbe. Kizsírozott tepsibe fektetem a hurkát, kolbászt, vékony hústűvel megszurkálom, tetejüket is megzsírozom. Aláöntöm a fokhagymás vizet, előmelegített sütőben, de a legkisebb fokozaton sütöm, amíg megpirul. Kb. 5 percenként megforgatom és megszurkálom.
Kiskocka krumplival és párolt káposztával vagy párolt savanyúkáposztával tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 19. 20:59
A disznótoros elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.