Tejszínes-gombás kakashere galuskával recept
A Tejszínes-gombás kakashere galuskával hozzávalói:0,5 kg (pulyka) kakashere
1 nagyobb fej vöröshagyma
20-25 dkg gomba
bors
petrezselyemzöld
4 evőkanál étolaj
só
2 dl főzőtejszín
4 dkg liszt
Köretnek galuska
A Tejszínes-gombás kakashere galuskával elkészítési módja:
A megtisztított kakasherét kis ideig hideg vízben áztatjuk. Közben a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felforrósított étolajon, enyhén sózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összevágott gombát, együtt pirítjuk, amíg a gomba levet nem enged. Ekkor hozzáadjuk a kakasherét és együtt pirítjuk, majd kis lángot pároljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk és kis lángon, lassan főzzük. Nem kell túl sokáig, max. 15 perc, mert hamar megfő. Eközben a lisztből kevés vízzel habarást készítünk, és az ételt besűrítjük. Még egyet forraljuk és lezárjuk alatta a lángot. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, de csak elkeverjük vele. Tálaláskor galuskával, és tetejére szór petrezselyemzölddel adjuk az asztalra.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 15. 20:02
A tejszínes-gombás kakashere galuskával elkészítési módja és hozzávalói.