Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tejszínes-gombás kakashere galuskával recept

Tejszínes-gombás kakashere galuskával recept

A Tejszínes-gombás kakashere galuskával hozzávalói:
0,5 kg (pulyka) kakashere
1 nagyobb fej vöröshagyma
20-25 dkg gomba
bors
petrezselyemzöld
4 evőkanál étolaj

2 dl főzőtejszín
4 dkg liszt

Köretnek galuska


A Tejszínes-gombás kakashere galuskával elkészítési módja:
A megtisztított kakasherét kis ideig hideg vízben áztatjuk. Közben a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felforrósított étolajon, enyhén sózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összevágott gombát, együtt pirítjuk, amíg a gomba levet nem enged. Ekkor hozzáadjuk a kakasherét és együtt pirítjuk, majd kis lángot pároljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk és kis lángon, lassan főzzük. Nem kell túl sokáig, max. 15 perc, mert hamar megfő. Eközben a lisztből kevés vízzel habarást készítünk, és az ételt besűrítjük. Még egyet forraljuk és lezárjuk alatta a lángot. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, de csak elkeverjük vele. Tálaláskor galuskával, és tetejére szór petrezselyemzölddel adjuk az asztalra.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tejszínes-gombás kakashere galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook