Az én sóskafőzelékem recept

kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
4-5 evőkanál liszt
tej
só
pici cukor
Az én sóskafőzelékem elkészítési módja:
A sóskát jól megmosom, szárát letépem. (Ha túl vastag a szára, kettéhajtom és végig kitépem a szárát.) Összefogok egy maroknyit és vékony szeletekre vágom. A lisztből a felforrósított étolajjal világos barna rántást készítek. Beledobom az összevágott sóskát és nagy lángon addig keverem, míg a sóska összeesik. Ekkor annyi tejet öntök hozzá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Sózom és csipetnyi cukrot adok hozzá.
Bundás kenyérrel, főtt burgonyával, sonkával, főtt- vagy tükör tojással fogyaszthatjuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 12. 19:18
Az én sóskafőzelékem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.