Tarkabab főzelék rántás nélkül, saját anyagával sűrítve recept
Zsírszegény
A Tarkabab főzelék rántás nélkül, saját anyagával sűrítve hozzávalói:
500 g tarkabab
1 nagy fej hagyma
só
bors
babérlevél 3 db
majoranna 1 csipet
őrölt kömyény 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd aprítva
pici ecet
12%-os tejföl-fél kis doboz
A Tarkabab főzelék rántás nélkül, saját anyagával sűrítve elkészítési módja:
A babot előző este beáztatom, majd reggel leöntöm róla a levet, átmosom.Fölteszem főni annyi vízben ami jól ellepi a ketté vágott hagymával, fűszerekkel.Mikor félig megfőtt megsózom.Majd mikor teljesen puha a bab akkor 1/3 részét kiveszem a hagymával együtt és leturmixolom.Majd a babot és a turmixot összerottyantom a tejföllel.Pici ecettel ízesítem.
Zsiradék, liszt nélkül készül.A tejföl is elhagyható!Nagyon egészséges elkészítési mód és finom, krémes sűrű főzeléket kapunk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: judit87, 2014. okt. 7. 19:26
A tarkabab főzelék rántás nélkül, saját anyagával sűrítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.