Hagymás babsaláta recept
A Hagymás babsaláta hozzávalói:30 dkg szárazbab, nagyszemű, színes
só
ecet
őrölt bors
cukor
1 fej vöröshagyma
0,5 dl olivaolaj
petrezselyem
1 babérlevél
A Hagymás babsaláta elkészítési módja:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön. Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk). A még forró babot leszűrjük, és az előkészített saláta-öntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyem zölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 9. 16:46
A hagymás babsaláta elkészítési módja és hozzávalói.