Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Hagymás babsaláta recept

Hagymás babsaláta recept

A Hagymás babsaláta hozzávalói:
30 dkg szárazbab, nagyszemű, színes

ecet
őrölt bors
cukor
1 fej vöröshagyma
0,5 dl olivaolaj
petrezselyem
1 babérlevél


A Hagymás babsaláta elkészítési módja:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön. Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk). A még forró babot leszűrjük, és az előkészített saláta-öntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyem zölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A hagymás babsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook