Káposztás-sárgarépás majonézes saláta recept
A Káposztás-sárgarépás majonézes saláta hozzávalói:Hozzávalók: 1 fej idei káposzta kb. 1 kg-os legyen
3 szál répa
2 fej lila hagyma
1 nagy pohár tejföl
4-5 ek. majonéz
só
bors
3 ek. almaecet
pici cukor vagy édesítőszer
A Káposztás-sárgarépás majonézes saláta elkészítési módja:
Elkészítés: A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk vagy szeljük, a répát a durva reszelőn lereszeljük, a hagymát vékonyabb szeletekre vágjuk. Az egészet egy nagy tálba halmozzuk, finoman sózzuk kb. 1 kávéskanál sóval, és időnként kevergetjük. Jó óra múltán megcsináljuk a muttyot' hozzá. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, borssal, cukorral (helyettesítővel), ecettel, és a káposztás aprítékkal elvegyítjük.
Hűtőben érleljük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Anyagi, 2014. nov. 27. 18:18
A káposztás-sárgarépás majonézes saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.