Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás-tejfölös oldalas recept

Fokhagymás-tejfölös oldalas recept

A Fokhagymás-tejfölös oldalas hozzávalói:
• 80 dkg oldalas
• 10 gerezd fokhagyma
• 1,5 dl tejföl, só, bors, liszt
Elkészítés:


A Fokhagymás-tejfölös oldalas elkészítési módja:
A fokhagymákat vágd félbe, és egy kés segítségével tűzdeld bele a húsba. Fektesd az oldalast egy jénai tálra, önts alá kb. 1 dl vizet, és alufóliával lefedve süsd (kb. 40 perc). Ekkor vedd ki a húst, és vágd fel darabokra. Egy lábosba öntsd bele a húslét. (Ha szükséges, egészítsd ki, hogy 2 decinyi legyen, és habard be a lisztes tejföllel (1,5 dl tejfölbe 1,5 evőkanál liszt), adj hozzá 5 gerezd zúzott fokhagymát, és forrald össze.

Tört burgonyával vagy burgonyapürével kínáld.
( Ne vessen meg senki, de én ehhez is szeretem a salátát!)


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás-tejfölös oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook