Fokhagymás-tejfölös oldalas recept
A Fokhagymás-tejfölös oldalas hozzávalói:• 80 dkg oldalas
• 10 gerezd fokhagyma
• 1,5 dl tejföl, só, bors, liszt
Elkészítés:
A Fokhagymás-tejfölös oldalas elkészítési módja:
A fokhagymákat vágd félbe, és egy kés segítségével tűzdeld bele a húsba. Fektesd az oldalast egy jénai tálra, önts alá kb. 1 dl vizet, és alufóliával lefedve süsd (kb. 40 perc). Ekkor vedd ki a húst, és vágd fel darabokra. Egy lábosba öntsd bele a húslét. (Ha szükséges, egészítsd ki, hogy 2 decinyi legyen, és habard be a lisztes tejföllel (1,5 dl tejfölbe 1,5 evőkanál liszt), adj hozzá 5 gerezd zúzott fokhagymát, és forrald össze.
Tört burgonyával vagy burgonyapürével kínáld.
( Ne vessen meg senki, de én ehhez is szeretem a salátát!)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Anyagi, 2009. szept. 9. 13:23
A fokhagymás-tejfölös oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.