Káposztasaláta kínai kelből recept
10 perc
A Káposztasaláta kínai kelből hozzávalói:
Kínai kel
hagyma
ecet
cukor
só
bors
kömény
olaj
A Káposztasaláta kínai kelből elkészítési módja:
Nagyon szeretem a kínai büfékben kapható csípős káposzta salátát. Ennek mintájára készült először a kínai kelkáposztából a saláta, úgy hogy a torzsája felől kezdtem nagyon vékony szeletekre vágni és besóztam.Szinte átlátszóra szeletelt hagymával összekevertem. Ha kissé összeesett a sótól, mehet rá a sűrű salátalé (Csak kicsi vízzel készítem, így erőteljesebb ízű.) , egy kis olaj és a fűszerek. Finom egy kis apróra vágott csilivel, de reszelt sárgarépával is .
A lényeg, hogy néhány órán át állni kell hagyni, hogy az ízek összeérjenek!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Anyagi, 2009. szept. 6. 07:48
A káposztasaláta kínai kelből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.