Nyári paradicsomsaláta recept

50 dkg érett kemény húsú paradicsom (legjobb hozzá az ovális, ún. lucullus paradicsom)
só
fehérbors
porcukor
egy kávéskanál étolaj
néhány levél friss, vagy egy kiskanál szárított bazsalikom
A Nyári paradicsomsaláta elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, és pár csipet porcukrot szórunk rá, attól függően mennyire volt édes/érett a paradicsom. Rálocsoljuk az étolajat, óvatosan összekeverjük. Állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek s hogy a paradicsom kis levet engedjen. Ezért nem kell hozzá víz! Célszerű fogyasztás előtt kb félórával elkészíteni, és hűtőben állni hagyni. Fogyasztás előtt rászórjuk az apróra vágott friss, vagy a szárított bazsalikomot.
Nagyon illik pl. házi gyroshoz (ha valakinek a gyomra nem bírja a tzatzikit), de bármilyen sült hús, vagy pirított máj és sült krumpli mellé is finom nyári saláta.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 22. 21:26
A nyári paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.