Zöldséges-rizses csirkemáj recept
A Zöldséges-rizses csirkemáj hozzávalói:50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
20 dkg rizs
20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (borsó-répa-kukorica)
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors
A Zöldséges-rizses csirkemáj elkészítési módja:
A zöldségkeveréket annyi vízzel ami éppen ellepi, és kevés sóval felteszem főni, újraforrástól számítva 10 percig főzöm, hogy ne legyen túl puha, hanem finom, roppanós. A csirkemájat kisebb kockákra vágom, az egyik evőkanál olajon megpárolom, őrölt borssal meghintve. Ha elveszítette nyers színét, fedő alatt párolom, annyi levet általában ereszt, ami elég ehhez a művelethez, ha nem, pici vizet öntök alá. Ha megpuhult, zsírjára sütöm, és kissé rázogatva az edényt (nem kavargatva, hogy ne törjem össze) megpirítom minden oldalon. Amíg a máj párolódik, a másik kanál olajon megpirítom kissé a leöblített rizst, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve, kevés sóval megszórva, további kavargatás nélkül megpárolom. A megfőtt zöldségeket leszűröm, hideg vízzel is leöblítem, a kész rizshez keverem. A végén óvatosan hozzákeverem a megpirult májkockákat. Ekkor kóstolom, s ha szükséges, kissé sózom.
Finom, egészséges, s nem utolsó sorban gyorsan elkészül.
Gyermekeim gyümölcskompóttal szeretik.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 20. 21:33
A zöldséges-rizses csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.