Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Amitől egész évben finom minden: saját készítésű paprikakrém recept

Amitől egész évben finom minden: saját készítésű paprikakrém recept

Az Amitől egész évben finom minden: saját készítésű paprikakrém hozzávalói:
10 kg lecsópaprika
2,5 kg tengeri vagy jódozott só


Az Amitől egész évben finom minden: saját készítésű paprikakrém elkészítési módja:
A lecsópaprikáról leszedem a kocsányát (magok maradnak, mert jó ízüek és mire a tányérba kerülnének, teljesen szétfőnek!) aztán a robotgépben ledarálom (nem krémesre!-apró darabok maradjanak a darálás után) a paprikát, majd ízlés szerint 20-30% sóval összekeverem. Két napig állni hagyom, néha megkavarom, hogy a só teljesen feloldódjon, majd üvegekbe töltöm és lezárom. Innentől egész évben ezzel sózok mindent, még a húsleves is, csak akkor egy teatojásba teszem a darált paprikát. Remek ízt ad mindennek, és az év folyamán már nem is veszek több sót!

Érdemes állandó arányokat kitalálni, mert ha egyszer megtanulsz vele sózni akkor soha nem ér meglepetés!


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az amitől egész évben finom minden: saját készítésű paprikakrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook