Grízgaluska recept
A Grízgaluska hozzávalói:tojás
búzadara
A Grízgaluska elkészítési módja:
A tojásokat üsd egy pohárba, nézd meg, hogy meddig van töltve a pohár. Öntsd bele egy laposabb tálba és önts ugyanannyi búzadara mennyiséget hozzá, mint a tojás. Nem kell más bele! Se só, se zsiradék, se sütőpor!!! Keverd össze és hagyd állni 1-2 óra hosszat - meleg időben a hűtőben. Ez nagyon lényeges! Minimum egy óra kötelező! Vízbe mártogatott evőkanál oldalsó szélével hosszú galuskákat lehet szaggatni, lapos edényben, éppen csak forrásban levő, sós vízbe, . Oldalanként öt perc főzés után, a tűzről levéve 10 percig még fedő alatt gőzölődik és kész a csodás, finom grízgaluska!
Jó étvágyat mindenkinek! :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Anyagi, 2015. okt. 11. 16:07
A grízgaluska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.