Májgombóc prézli nélkül recept
25 perc
A Májgombóc prézli nélkül hozzávalói:
4 db csirkemáj
1db tojás
1db közepesnél kicsit kisebb lilahagyma
diónyi libazsir vagy 1 evőkanál oliva olaj
1 kávéskanál foghagymakrém
1 kávéskanál chili krém édes vagy csípős
petrezselyem
majoranna
metélőhagyma
bors (egy kicsit bátrabban)
só egy-két csipet (nem fog megkeményedni)
3 evőkanál liszt (nem lesz kemény)
A Májgombóc prézli nélkül elkészítési módja:
A májról leszedem az ereket meg ami nem tetszik. Megmos, lecsepegtet, szárazra töröl. Botmixerrel lepépesitem aztan a lisztet kivéve mindent összekeverek habverővel vagy villával . Aki légiesebbre szeretné a tojást külön fel is verheti. A liszt jön bele végül melyet alaposan elkeverek és be a hütőbe lagalább fél órára. Külön edényben fözzük ki ne a levesbe . Teás kanállal szoktam nagyobb madulányi darabokra szaggatni. Amikor az elsőt vizbe raktam várok egy kicsit ha nem esik szét folytatom vagy 1/2 kanál lisztet teszek hozzá de erre még nem volt példa. Lobogó vizbe szaggatunk és az utolsó gombóc beszaggatása után 2-3 percig fözzük azután kiszedjük egy tálba a levesig melegen tartjuk. A fözővizbe is tegyünk sót. 4 felnöttnek bőven elég.
Tulajdonképpen a máj szárazra törlésétöl függ a liszt mennyisége és /vagy a tojás nagyságától .
A 4 kanál liszt sem sok attól is puha marad de én azt szeretem ha elomlik a számban. Pecsenye kacsamájjal félelmetesen jó.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: apababa66, 2015. szept. 7. 23:54
A májgombóc prézli nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.