Tavaszi tárkonyos zöldbableves recept
A Tavaszi tárkonyos zöldbableves hozzávalói:50 dkg zöldbab
1 vöröshagyma
2 babérlevél
1 evőkanál olaj
2 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál tárkony
2 dl tejföl
só
A Tavaszi tárkonyos zöldbableves elkészítési módja:
Megtisztítjuk és 3-4 centis darabokra vágjuk a zöldbabot. Folytonos kevergetés mellett üvegesre pároljuk az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük kb. 1, 5 liter sós vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet és az apróra vágott tárkonyt, majd puhára főzzük. (Ha friss tárkonyt használunk, a felét csak akkor szórjuk a levesbe, amikor a bab már majdnem puha.) Kikeverjük a tejfölt a liszttel, hozzámerünk néhány evőkanálnyit a forró levesből, majd a levesbe öntjük a tejfölös keveréket. Ezután forrástól számítva további 4-5 percig főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 8. 19:58
A tavaszi tárkonyos zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.