Sajtos-fűszeres burgonya recept


50 dkg nyers burgonya reszelve
1 tojás
2 dl tej
10 dkg ementális sajt, vagy trappista sajt
1 kiskanál só
fél mokkásk. őrölt bors
késhegynyi szerecsendió
1 nagy gerezd fokhagyma
vaj a tepsi kenéshez
A Sajtos-fűszeres burgonya elkészítési módja:
Sajtos-fűszeres burgonya Hozzávalók: 50 dkg nyers burgonya reszelve 1 tojás 2 dl tej 10 dkg ementális sajt, vagy trappista sajt 1 kiskanál só fél mokkásk. őrölt bors késhegynyi szerecsendió 1 nagy gerezd fokhagyma vaj a tepsi kenéshez A tejet, a tojást, a fűszereket és a reszelt sajt 3/4 részét összekeverjük, belekeverjük a lereszelt nyers burgonyát, és kisebb, kivajazott tepsibe öntjük (akkora tepsi legyen, hogy legalább egy ujjnyi magas legyen a massza benne). Rászórjuk a megmaradt sajtot, és 55-60 percig sütjük 170 fokon. Ha nagyon pirulna, alufóliával fedjük le. Kockára vágva, húsok mellé köretként tálalható.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Anyagi, 2014. szept. 13. 08:52
A sajtos-fűszeres burgonya elkészítési módja és hozzávalói.