Kacsamell steak szilvás párolt káposztával recept
A Kacsamell steak szilvás párolt káposztával hozzávalói:0.5 kis fej káposzta (fehér)
5 dkg aszalt szilva
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 ek méz
1 ek vaj
A steakhez
2 db kacsamell (bőrrel együtt)
só ízlés szerint
A Kacsamell steak szilvás párolt káposztával elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet. sütési hőfok: 190°C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 18. 13:50
A kacsamell steak szilvás párolt káposztával elkészítési módja és hozzávalói.