Fűszeres sertésoldalas recept
A Fűszeres sertésoldalas hozzávalói:1.5 kg sertésoldalas
10 gerezd fokhagyma
1 teáskanál köménymag (őrölt)
1 tk rozmaring (őrölt szárított)
1 tk bors (őrölt)
1 ek napraforgó olaj
50 dkg paprikakrém
1 db leveskocka (húsleves)
A Fűszeres sertésoldalas elkészítési módja:
A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele. A borsot, köményt, rozmaringot, 4-5 gerezd reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi olajat adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a húsdarabokat, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húsokat bekenjük Piros Arannyal, és kizsírozott / olajozott tepsibe helyezzük. A leveskockát 2 dl forró vízben oldódásig keverjük, a hús alá öntjük. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük. 1-1, 5 órát sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor megszórjuk 2-3 gerezd szeletelt fokhagymával, és fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 10 perc). sütési hőfok: 200°C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 16. 13:17
A fűszeres sertésoldalas elkészítési módja és hozzávalói.