Petrezselymes sertésszelet recept
A Petrezselymes sertésszelet hozzávalói:4 szelet karaj
só
1 cs. petrezselyemzöld
1 kávéskanál mustár
őrölt bors
4 evőkanál tej
5 dkg reszelt sajt
A Petrezselymes sertésszelet elkészítési módja:
A sertésszeleteket kiverjük, besózzuk és forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Tűzálló tálba rakjuk és rákenjük a következőképpen elkészített keveréket: 1 cs. apróra vagdalt petrezselyemzöld, 1 kávéskanál mustár, ízlés szerint őrölt bors, hússzeletenként számítva 1-1 ek. tej, kevés reszelt sajt. Forró sütőben átsütjük. Először letakarva, majd ha puha, takarás nélkül egy picit pirítjuk.
15-20 perc alatt megpuhul.
Burgonyapürével és salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 24. 21:28
A petrezselymes sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.