Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes eperleves recept

Tejszínes eperleves recept

Elkészítési idő 20 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszínes eperleves hozzávalói:
600 g eper,
100 g cukor,
4 dl tejszín,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál liszt,
1 db citrom,
5 g só,
1 g faháj,
2 db szegfűszeg


A Tejszínes eperleves elkészítési módja:
A szegfűszeget,a fahéjat a sóval, a cukorral,a citrom levével kb 2l vízben összefőzzük.Leszűrve kellemes ízű kivonatot kapunk.A tejszínt a liszttel simára keverjük,hozzáadjuk a kivonathoz,majd jól kiforraljuk. A jól megmosott megtisztított epret félbevágjuk és beletesszük a tejszínes kivonatban,vörösborral ízesítjük,majd ismét átforraljuk. Hidegen lehűtve tálaljuk.Keményre felvert tejszínhabbal és perrel díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes eperleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook