Tejszínes eperleves recept
20 perc
Zsírszegény
A Tejszínes eperleves hozzávalói:
600 g eper,
100 g cukor,
4 dl tejszín,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál liszt,
1 db citrom,
5 g só,
1 g faháj,
2 db szegfűszeg
A Tejszínes eperleves elkészítési módja:
A szegfűszeget,a fahéjat a sóval, a cukorral,a citrom levével kb 2l vízben összefőzzük.Leszűrve kellemes ízű kivonatot kapunk.A tejszínt a liszttel simára keverjük,hozzáadjuk a kivonathoz,majd jól kiforraljuk. A jól megmosott megtisztított epret félbevágjuk és beletesszük a tejszínes kivonatban,vörösborral ízesítjük,majd ismét átforraljuk. Hidegen lehűtve tálaljuk.Keményre felvert tejszínhabbal és perrel díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. ápr. 13. 09:20
A tejszínes eperleves elkészítési módja és hozzávalói.