Rebarbara leves recept
20 perc
A Rebarbara leves hozzávalói:
1 kg rebarbara,
13 dkg porcukor,
0,3 dl fehér rizling,
fahéj,
szegfűszeg,
citromlé,
mandula
A Rebarbara leves elkészítési módja:
A rebarbara szárakat jól megmossuk,éles késsel meghámozzuk,apró darabokra vágjuk.Feltesszük megfelelő vízmennyiséggel főni,hozzáadva a citromlevet,a fahéjat,a szegfűszeget és péppé főzzük.A tűzről levéve hűlni hagyjuk és szitán áttörjük,ezután hozzáadjuk a fehérbort,a porcukrot és habverővel simára keverjük. Hűtőszekrényben tároljuk és tálaláskor megszórjuk mandulával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. ápr. 10. 07:45
A rebarbara leves elkészítési módja és hozzávalói.