Joghurtos eperleves habgaluskával recept
20 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Joghurtos eperleves habgaluskával hozzávalói:
40 dkg eper,
6 dl joghurt,
4 evőkanál méz,
1 cs.vaníliás cukor,
2 tojásfehérje,
1 evőkanál porcukor
A Joghurtos eperleves habgaluskával elkészítési módja:
Az epret megtisztítjuk,alaposan megmossuk és a joghurttal,a mézzel meg a vaníliás cukorral turmixoljuk,behűtjük.A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük,majd evőkanállal forró vízbe szaggatva,1-2 perc alatt megfőzzük,ugyanúgy mintha madártejet készítenénk.A hideg eperlevest habgaluskával a tetején kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. ápr. 8. 07:57
A joghurtos eperleves habgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.