Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos pite (Kata-féle) recept

Joghurtos pite (Kata-féle) recept

A Joghurtos pite (Kata-féle) hozzávalói:
a tésztához: 15 dkg margarin, 4 db tojás sárgája, 10 dkg cukor, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, egy kevés só, reszelt citromhéj

- a töltelékhez: 4 pohár natúr joghurt, 1 pohár tejföl, 5 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 4 db tojásfehérje


A Joghurtos pite (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találnánk, akkor tegyünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a fölvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos pite (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook