Joghurtos pite (Kata-féle) recept
A Joghurtos pite (Kata-féle) hozzávalói:a tésztához: 15 dkg margarin, 4 db tojás sárgája, 10 dkg cukor, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, egy kevés só, reszelt citromhéj
- a töltelékhez: 4 pohár natúr joghurt, 1 pohár tejföl, 5 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 4 db tojásfehérje
A Joghurtos pite (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találnánk, akkor tegyünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a fölvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jún. 29. 17:15
A joghurtos pite (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.